Hirdetés
. Hirdetés

Jöhet a PC-k frissítése: új Spectre javításokat készített az Intel

|

Most kerültek sorra a Kaby Lake és Coffee Lake processzorok.

Hirdetés

Bejelentette az Intel, hogy eljuttatta a számítógép-gyártókhoz a Spectre és Meltdown sebezhetőségek javításának Kaby Lake és Coffee Lake Core processzorokhoz, valamint további Skylake lapkákhoz készült változatát. A lapkagyártó által kiadott ütemterv szerint készülnek a javítások a Broadwell, a Haswell és az Ivy Bridge alapú PC-khez is.

Hirdetés

A mikrókód javításokat a gyártók fogják a felhasználók rendelkezésére bocsátani. A legjobb védelem a Spectre és Meltdown sebezhetőségek ellen a PC-k frissítése, mihelyt elérhetővé válik a javítófolt.

Már közel egy hónapja, hogy az Intel visszavonta első javításait a Spectre sérülékenységhez, mivel azok instabil működést és váratlan újraindulásokat eredményeztek. Miután megszüntette az ezeket okozó problémákat, két hete kezdett el megint kiadni a cég új javításokat a Skylake alapú számítógépekhez.

Most folytatja ezt a munkát a Kaby Lake H-, S-, X-, G-, U- és Y-sorozatú microprocesszorokhoz, valamint a Kaby Lake-R és U-sorozatú lapkákhoz való javítások kiadásával. Néhány Coffee Lake lapkához - többek között a Coffee Lake H- és S-sorozatokhoz - ugyancsak elkészítette a javítást a gyártó az általa kiadott közlemény szerint.

"Eljuttattuk a mikrokód frissítéseket eredetiberendezés-gyártó (OEM) partnereinkhez a Kaby Lake- és Coffee Lake-alapú platformokra, valamint további Skylake-alapú platformokra," olvashatjuk Navin Shenoy, az Intel Data Center Group alelnökének és vezérigazgatójának a blogbejegyzésében. "Ide tartoznak a hatodik, hetedik és nyolcadik generációs Intel Core termékvonalaink, valamint a legújabb Intel Core X-sorozatú processzorcsaládunk."

A közleményből kiderül az is, hogy a következő menetekben a második generációs Sandy Bridge család, a harmadik generációs Ivy Bridge család, a negyedik generációs Haswell Core család és az ötödik generációs Broadwell H-, U- és Y-sorozatú lapkák javítására kerül majd sor. Ezek a javítások jelenleg a fejlesztés béta fázisában vannak, és egyelőre nem lehet tudni, hogy mikorra készülnek el. Az első generációs Core lapkák (Arrandale és Clarkdale) javítása még ennél is korábbi fázisban van. Ezek a processzorok 2010-ben jelentek meg.

Szakértők szerint ha értesítést kapunk PC-nk gyártójától firmware vagy BIOS frissítésről, telepítsük azt, mert bár eddig nem érkezett hír a sérülékenységek tömeges kihasználásáról, ez a helyzet bármikor megváltozhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.