Hirdetés
. Hirdetés

Jövőbe mutató irányelvek

|

A vállalatok jellemzően aktívan figyelik a legújabb IT-trendeket, hogy azok alkalmazásával megtarthassák versenyképességüket a piacon, vagy akár versenyelőnyt is szerezzenek.

Hirdetés

Hirdetés

Ezek közül a legkülönbözőbb közösségimédia-felületek vállalati célú alkalmazása a legfrissebb és a leginkább elterjedőben lévő mozgalom. A használatukat korlátozó szabályok azonban vállalattípusonként különbözhetnek: van, ahol csak és kizárólag az ezen oldalakat kezelő kollégák férhetnek hozzá a munkahelyi hálózaton a közösségimédia-tartalmakhoz, és van, ahol a megfelelő biztonsági intézkedések megtételét és megoldások beépítését követően bármelyik kolléga használhatja a socialmedia-felületeket.

 

Ezen biztonsági intézkedések a nagyvállalatok szigorú IT-biztonsági rendszereiben már nagyrészt megvalósultak, így a munkahelyi hálózat általában már eleve védett a közösségimédia-felületein érkező támadások elől. A kis- és középvállalatok számára azonban már többnyire valamilyen szintű beruházást igényel, ha céges hálózatukat biztonságban szeretnék tudni, akkor is, ha kollégáik aktívan dolgoznak a cég közösségi média oldalain.

Léteznek már olyan megoldások, amelyek működtetéséhez nincs szükség nagy emberi erőforrásra vagy a cégek anyagi lehetőségeit meghaladó pénzügyi befektetésre, tehát a kkv-k részére ideálisak. A legnagyobb igénybevételre tervezett, új generációs tűzfalas védelmi platformokkal azonos architektúrájú termékek kiválóan biztosítják a kkv-k számára szükséges egyszerű használatot és nagyfokú hatékonyságot. A Dell kínálatában ezen tulajdonságokat ötvözik a Dell SonicWALL termékcsaládjának SuperMassive megoldásai, amelyek a hálózat összes kapcsolódási pontján minimális reakcióidővel még azelőtt észlelik és blokkolják a veszélyeket, mielőtt azok a rendszerbe egyáltalán beléphetnének. Az alkalmazás egy integrált tűzfal és egy behatolás-megelőzési rendszer teljesítményét egyesíti, így a veszélyre vonatkozó adatok a két rendszer között megosztásra kerülnek (nem úgy, mint a kétmezős tűzfalat és IPS-t ötvöző megoldás esetében).

A kis- és középvállalatok számára problémát jelenthetnek még a vírusokon és kémprogramokon kívül a nemkívánatos tartalmak és a beáramló levélszemét, amelyek egy része indirekt módon szintén a vállalatok közösségimédia-oldalaihoz köthető. Rendkívül hatékony megoldást nyújt ezekre a problémákra a Dell SonicWALL TZ termékcsalád, amely behatolás-megelőzési, átjárón működő vírusvédelmi, kémprogram-elhárító, tartalomszűrő és levélszemétszűrő szolgáltatásokat biztosít. Ezen kívül gondoskodik az üzleti szempontból kritikus fontosságú alkalmazások számára megfelelő sávszélesség elérhetőségéről és a felesleges alkalmazások letiltásáról. Így a munka egyszerre válik rendkívül biztonságossá, és az optimális sávszélesség elérésével, valamint a redundáns alkalmazások kiiktatásával hatékonnyá is.

A biztonsági megoldások mellett a munkáltatók felelős magatartásával is megelőzhető, hogy a közösségi oldalakon keresztül támadás érje egy cég IT-hálózatát. A legjobb, ha a közösségi média használatára vonatkozó szabályokat a vállalat határozott irányelvek mentén határozza meg. Érdemes az irányelveket úgy szerkeszteni, hogy azok jövőbe mutatóak legyenek, azaz lehetőség szerint ne legyen szükség újabb és újabb irányelvek beiktatására, amikor egy új közösségimédia-felület megjelenik, vagy megoldandó probléma jelentkezik. Fontos, hogy az irányelvek minden közösségimédia-felületre alkalmazhatóak legyenek, legyen szó akár egy blogról, a Facebookról vagy a Twitterről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.