Hirdetés

Karácsonyra ingyenes a Hétpecsétes történetek II.

|

A Hétpecsét Egyesület ősszel határozta el, hogy a műhelyükben készülő anyagok közül a Hétpecsétes történetek II-t is elektronikusan ingyenesen elérhetővé teszi. Némi helyben járás után aztán a projekt felgyorsult, hogy egyfajta szakmai ajándékként mindenki fája alá tehessék ezt a 150 oldalt, 34860 szót.

A kiadvány előzménye a Hétpecsétes történetek könyv, amely hasonló tematikával készült, azaz az ISO 27000-es szabványcsalád egyes szabványait különböző eseteken keresztül segített az olvasónak értelmezni.

A most megosztott könyvben az ISO/IEC 27001:2012 szabványban felsorolt szabványokon túl további olyan szabványokat is bemutatnak a szerzők, amelyek logikailag - és számozását tekintve is - a szabványcsaládba sorolhatók. A kiadvány célja azoknak a szabványoknak a bemutatása volt, amellyel kapcsolatban a könyv szerzői gárdája megfelelő szakértelemmel bír. A bemutatott összesen 24 szabvány - a szabványcsalád bemutatása itt sem teljes körű- célja a figyelemfelkeltés, rávilágítás az esetek kapcsán az információ- és adatvédelem fontosságára.

Hirdetés


Minden egyes esetnél a szerző:

  • pontosan megnevezi az eredeti angol szabványt,
  • megadja annak magyar fordítását,
  • átfogóan bemutatja a szabványt,
  • egy életszerű helyzetet mutat be az adott szabvánnyal kapcsolatosan,
  • néhány elgondolkodtató kérdéssel, valamint információ- és adatvédelmi szempontú megközelítéssel rávilágít az esetek információbiztonsági aspektusára,
  • az utolsó részben röviden bemutatja a vonatkozó szabványnak egy fejezetét, amelynek teljesítésével talán elkerülhető lett volna az esetben leírt incidens.

A Hétpecsétes történetek II. könyvet dr. Ködmön István szerkesztette és megírásában 9 szerző segédkezett: Cseh Zsolt, Dr. Dósa Imre, Kesselyák Péter, Dr. Ködmön István, Molnár László, Móricz Pál, Nagy Péter, Tarján Gábor és Redler Sándor.

A közkinccsé tétel ötletének megvalósításában az Egyesület új média partnere, a Digitalstand volt segítségükre.

A https://digitalstand.hu/kiadvanyok/_kiadvanyok/_magazin/magazin/it_szamitastechnika URL-n számos másik IT fókuszú kiadvánnyal együtt található meg.

Az Egyesület reméli, hogy ezzel is hozzájárul az információs társadalom előnyei mellett jelentkező fenyegetettségek kockázatarányos kezeléséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.