Hirdetés

Karácsonyra ingyenes a Hétpecsétes történetek II.

|

A Hétpecsét Egyesület ősszel határozta el, hogy a műhelyükben készülő anyagok közül a Hétpecsétes történetek II-t is elektronikusan ingyenesen elérhetővé teszi. Némi helyben járás után aztán a projekt felgyorsult, hogy egyfajta szakmai ajándékként mindenki fája alá tehessék ezt a 150 oldalt, 34860 szót.

A kiadvány előzménye a Hétpecsétes történetek könyv, amely hasonló tematikával készült, azaz az ISO 27000-es szabványcsalád egyes szabványait különböző eseteken keresztül segített az olvasónak értelmezni.

A most megosztott könyvben az ISO/IEC 27001:2012 szabványban felsorolt szabványokon túl további olyan szabványokat is bemutatnak a szerzők, amelyek logikailag - és számozását tekintve is - a szabványcsaládba sorolhatók. A kiadvány célja azoknak a szabványoknak a bemutatása volt, amellyel kapcsolatban a könyv szerzői gárdája megfelelő szakértelemmel bír. A bemutatott összesen 24 szabvány - a szabványcsalád bemutatása itt sem teljes körű- célja a figyelemfelkeltés, rávilágítás az esetek kapcsán az információ- és adatvédelem fontosságára.

Hirdetés


Minden egyes esetnél a szerző:

  • pontosan megnevezi az eredeti angol szabványt,
  • megadja annak magyar fordítását,
  • átfogóan bemutatja a szabványt,
  • egy életszerű helyzetet mutat be az adott szabvánnyal kapcsolatosan,
  • néhány elgondolkodtató kérdéssel, valamint információ- és adatvédelmi szempontú megközelítéssel rávilágít az esetek információbiztonsági aspektusára,
  • az utolsó részben röviden bemutatja a vonatkozó szabványnak egy fejezetét, amelynek teljesítésével talán elkerülhető lett volna az esetben leírt incidens.

A Hétpecsétes történetek II. könyvet dr. Ködmön István szerkesztette és megírásában 9 szerző segédkezett: Cseh Zsolt, Dr. Dósa Imre, Kesselyák Péter, Dr. Ködmön István, Molnár László, Móricz Pál, Nagy Péter, Tarján Gábor és Redler Sándor.

Hirdetés

A közkinccsé tétel ötletének megvalósításában az Egyesület új média partnere, a Digitalstand volt segítségükre.

A https://digitalstand.hu/kiadvanyok/_kiadvanyok/_magazin/magazin/it_szamitastechnika URL-n számos másik IT fókuszú kiadvánnyal együtt található meg.

Az Egyesület reméli, hogy ezzel is hozzájárul az információs társadalom előnyei mellett jelentkező fenyegetettségek kockázatarányos kezeléséhez.

Hirdetés
Hirdetés
X

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.