Hirdetés
. Hirdetés

Katasztrofális hír iPhone-osoknak

|

Az eszközök legtitkosabb adatokat tároló részében állítólag olyan sebezhetőséget találtak, amit nem is lehet kijavítani. A hiba rengeteg mobilt és egyéb Apple-kütyüt érint.

Hirdetés

Az Apple az iPhone-ok reklámozásakor nagy hangsúlyt fektet az adatbiztonságra, és a felhasználói adatok fokozott védelme szinte a cég védjegyévé vált. Most azonban nehéz helyzetbe került a gyártó, mert a Team Pangu olyan, általuk kijavíthatatlannak vélt sebezhetőséget talált a mobilokban, ami merőben új megvilágításba helyezheti az iPhone-ok biztonságát.

Hirdetés

A hiba a Twitteren megjelent poszt szerint a Secure Enclave Processort (SEP) érinti, ahol a legérzékenyebb adatok, például az Apple Pay részletei tárolódnak az iPhone-okon. Az Apple ezt elkülönítve kezeli az eszköz többi részétől, hogy az illetéktelenek akkor se férhessenek hozzá az információkhoz, ha az iPhone védelmi falát valahogy sikerülne áttörni. Vagyis ha a képeket, szövegeket megszerzik is, a SEP adatai biztonságban vannak. A Secure Enclave gondoskodik emellett a titkosítási műveletek biztonságáról is.

Az iPhone 5S-től fölfelé az összes Apple-mobil erre a megoldásra épül, ami seregnyi iPadben, Apple TV-ben, Apple Watchban és HomePodokban is megtalálható. A sebezhetőség az A7-A11 Bionic lapkákat érinti, vagyis az A12-re átállított modellek (iPhone 11, iPhone XS) már nincsenek veszélyben.

Az érintett eszközök tulajdonosai viszont nem tehetnek mást, mint hogy drukkolnak, hogy az Apple, amelyik egyelőre nem kommentálta a hírt, gyorsan kitalál valamit a probléma orvosolására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.