Hirdetés
. Hirdetés

Kelendőbbek lesznek a biztonsági készülékek

|

Szűkebb régiónk teljesítményét azonban lenullázza az orosz piac bedőlése az IDC szerint.

Hirdetés

A biztonsági készülékek európai, közel-keleti és afrikai piaca tavaly szerény 2,9 százalékkal 3,38 milliárd dollárra nőtt – olvasható az International Data Corporation (IDC) térségünkre kiadott jelentésében (Europe, Middle East and Africa Quarterly Security Appliance Tracker, 2014). Valamivel nagyobb mértékben, 3,5 százalékkal nőtt az eladott darabszám 732 324-re. A következő három évben, 2015 és 2017 között azonban a piac évi 6-7 százalékkal fog bővülni, így az időszak végére mérete eléri majd a 4,07 milliárd dollárt, illetve 857 714 darabot.

Tavaly is megőrizte vezető pozícióját a térség piacán a Cisco 18,4 százalékos részesedésével, de a biztonsági készülékek második legnagyobb szállítójának számító Check Point ismét lefaragott valamennyit a hátrányából, miután 17,5 százalékra növelte saját szeletét.

 

A piac egészét messze túlszárnyaló ütemben, 14,4 százalékkal bővült az egységes fenyegetéskezelő UTM készülékek szegmense, a szállítói bevételek csaknem fele, 49,4 százaléka ezek értékesítéséből folyt be 2014-ben. Idén az arány 50 százalék fölé kúszik, és az IDC szerint a következő három évben is az UTM készülékek szegmense fog nőni a leggyorsabban. Népszerűségüket annak köszönhetik ezek az integrált megoldások, hogy egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszik a hálózatvédelmet a szervezetek számára, mutatott rá a piacelemző cég.

Hasonlóan a térség egészéhez, a biztonsági készülékek nyugat-európai piaca 3,7 százalékkal 2,57 milliárd dollárra nőtt tavaly. Itt már akkor is a 14 százalékkal bővülő UTM készülékek szegmenséből származott a szállítói bevételek több mint fele.

Közép-Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában ezzel szemben a piac gyakorlatilag stagnált az elmúlt évben – mindössze 0,3 százalékkal bővült 797,7 millió dollárra. Mindez az orosz piac 22,7 százalékos csökkenésével magyarázható, amelyre a gazdaság lassulása, a szankciók kiterjesztése és a rubel leértékelése miatt került sor.

Oroszország nélkül szűkebb térségünk teljesítménye egészen más képet mutat – értékalapon a biztonsági készülékek piaca közel 10 százalékkal nőtt 2014-ben. Az IDC szerint az orosz piac zsugorodása az idén is folytatódni fog, a kilábalás első jelei leghamarabb 2016-ban mutatkozhatnak meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.