Hirdetés
. Hirdetés

A kártyával vásárlókat támadja a svájcibicska-vírus

|

Több millió bankkártya adatait lopta el a ModPOS malware. Szinte lehetetlen védekezni ellene.

Hirdetés

Kelet-Európában fejleszthették ki azt a malware-t, amelyik eddig már több ezer kereskedőt támadott meg az Egyesült Államokban, és rengeteg bankkártya adataihoz fért hozzá, állítja az iSIGHT Partners nevű internetes biztonsági cég jelentése.

A számítógépes kórokozó elképesztően sokoldalú: rögzíti a billentyű-leütéseket, beletúr a RAM-ba, meghatalmazásokat lop el, feltérképezi a hálózatot, és még seregnyi más irányból támadja a Point of Sale (POS) rendszereket.

A vírus héja alatt több, mint 600 funkció rejtőzik, ami kiugróan magas szám, ahhoz képest, hogy egy átlag héjprogram csupán tucatnyi funkciót tartalmaz. A ModPOS-ban ráadásul meghekkelt kernel driverek is vannak, amitől a víruscsalád még veszélyesebb.

Az egyetlen jó hír, hogy az alkotók idáig még nem kezdtél árulni illegális fórumokon, és más módon sem terjesztik, vagyis a jelek szerint maguk akarjál lefölözni a hasznot. Személyüket homály fedi, de az iSIGHT azt gyanítja, hogy Kelet-Európában rejtőznek, mert gyanús domainokat, és irányítási infrastruktúrákat találtak Oroszországban és Ukrajnában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.