Hirdetés
. Hirdetés

Késve jön a Forefront Endpoint 2010

|

Hat hónapos késéssel érkezik a Microsoft Forefront következő generációs kliensvédelme.

Hirdetés

A Microsoft mérnökei bejelentették, hogy nem készülnek el a korábban kitűzött időpontra a Forefront biztonsági programcsalád legújabb kliensoldali tagjával, a Forefront Endpoint Protection 2010 alkalmazással. Habár korábban 2010 első félévét kommunikálták, mostanra biztossá vált, hogy azt csak a második félévben tudják megjelentetni, mivel korábban nem tervezett elem is helyet kap majd a programban.

"A felhasználói visszajelzések és a piaci trendek alapján egy stratégiai döntést hoztunk, mely szerint a Forefront Endpoint Protectionba beépítjük a System Center Configuration Manager kezelőjét, hogy a falhasználóink számára megkönnyítsük azok elérését, telepítését és üzemeltetését" - írják a blogjukban.

A Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 megjelenésével azonban a Forefront védelmét élvező kliensek addig sem maradnak felügyelet nélkül, hiszen a biztonsági programcsalád jelenlegi tagját (Forefront Client Security) a Microsoft már augusztusban felkészítette a legújabb operációs rendszereinek érkezésére.

 

forefront.jpg
 

A Forefront érkezési táblája


A szoftvercég mérnökei ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a mostani változtatás a programcsomag többi tagját nem érinti, azok a korábban meghatározott időben fognak elérhetővé válni. Ez alapján még idén megjelenhet a Forefront Protection 2010 for Exchange Server, a Forefront Online Protection for Exchange, a Forefront Threat Management Gateway 2010 és a Forefront Unified Access Gateway 2010. Míg a Forefront Protection 2010 for SharePoint, illetve a Forefront Identity Manager 2010 a következő év első félévében érkezik majd.

Hirdetés

A Forefront

A Forefront Security Suite több, az iparág biztonsági cégétől származó víruskereső motort tartalmaz egyetlen védelmi csomagba integrálva, amellyel a vállalatok megvédhetik kliens gépeiket, valamint a szervereiken lévő Exchange és SharePoint környezetüket a vírusokkal, a férgekkel és a levélszeméttel szemben. A Forefront e mellett optimalizálja a kiszolgáló teljesítményét, és egyszerűsíti a biztonsági felügyeletet is.

A védelmi alkalmazás ennek megfelelően egyszerre akár öt vírusvédelmi motort - köztük az Ahnlab, az Authentium, a CA, a Kaspersky Labs, a Microsoft, a Norman Data Defense, a Sophos és a magyar VirusBuster víruskeresőjét - képes működtetni különböző rétegekben úgy, hogy azok a működésük során együttműködnek egymással. Például ha az egyik motor frissítés céljából leáll, a többi folytatja a kártevők és az e-mailek ellenőrzését. A vírusdefiníciók frissítése pedig minden motor esetén automatikusan és központilag ellenőrzötten zajlik, ami segít az új kockázati tényezők elleni védelemben. A Forefront Security for Exchange Server esetén például még az egyes motorok frissítés céljából történő leállítása esetén is folytatódik az üzenetek ellenőrzése a többi aktív alkalmazással.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.