Hirdetés
. Hirdetés

Kibertámadás miatt a SPAR több mint 300 üzlete zárva tart

|

Idén nem ez az első eset, hogy brit élelmiszerüzleteket kibertámadás ér.

Hirdetés

Több száz SPAR-üzletet kellett bezárni Észak-Angliában, miután az élelmiszerlánc forgalmazójának informatikai rendszere elleni támadás számos üzletben befolyásolta a kártyás fizetéseket.

A kibertámadás nagyban nehezítette az üzletekben a kártyás fizetések feldolgozását - közölte a SPAR hétfői közleményében, ami arra kényszerítette a munkatársakat, hogy vagy bezárják az üzleteket, vagy csak készpénzes fizetést fogadjanak el.

Hirdetés

"Ez nem érintette az összes SPAR-üzletet Észak-Angliában, de az elmúlt 24 órában számos boltot igen, azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban megoldjuk a helyzetet" - tette közzé a SPAR Észak-Anglia a Twitteren.

A Twitter-szál nem említette az incidens vasárnapi kezdete óta érintett üzletek pontos számát, de a vállalat brit média által idézett szóvivője szerint mostanra mintegy 330 üzletet zártak be.

A lánc forgalmazójának, a James Hall and Co-nak a honlapja szintén nem működött hétfőn. A lancashire-i székhelyű nagykereskedő szóvivője a helyi médiának elmondta, hogy "tudatában vannak egy, az informatikai rendszereiket ért online támadásnak", és a vállalat "a lehető leggyorsabban dolgozik a helyzet megoldásán".

Az Egyesült Királyság Nemzeti Kiberbiztonsági Központja közölte, hogy tudomást szerzett az incidensről.

Idén nem ez az első eset, hogy brit élelmiszerüzleteket kibertámadás ér. Októberben egy állítólagos kísérlet a Tesco informatikai rendszereinek "megzavarására" ideiglenesen működésképtelenné tette az áruházlánc weboldalát és alkalmazását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.