Hirdetés
. Hirdetés

Kilenc kritikus hibát javítottak a Windows 10-ben

|

A decemberi foltózókedden összesen 39 sebezhetőséget szüntet meg a Microsoft az operációs rendszerben.

Hirdetés

Hirdetés

Az eheti foltózókedden kiadott 39 biztonsági javítás közül kilenc kapott kritikus minősítést. Ezek közül hat a Chakra scripting motort érintő memória korrupciós sérülékenység. Kihasználásukkal a támadók a sebezhető számítógépeken tetszőleges kódot futtathatnak, miután rávették a felhasználókat, hogy speciálisan átalakított tartalomra kattintsanak, vagy meglátogassák az általuk rosszindulatúan átalakított weboldalakat az Edge böngészővel.

A további három sebezhetőség a Microsoft .NET keretrendszerben távoli kódbeillesztést, míg a Windows DNS szervereken és az Internet Explorerben távoli kódvégrehajtást tesz lehetővé. Az első kihasználásával a támadók átvehetik az ellenőrzést az érintett számítógép felett, miután speciálisan átalakított tartalom kerül be a sebezhető .NET módszereket használó appokba. Az utolsó kettő esetében a hackerek tetszőleges kódot futtathatnak a sikeres kihasználást követően.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.