Hirdetés
. Hirdetés

Kína Amerikát hibáztatja

|

A katonai weboldalak ellen irányult támadások miatt Amerikát tették meg felelősek.

Hirdetés

Kína állítása szerint két kulcsfontosságú katonai weboldalukat is számos támadás érte a tavalyi évben: 2012-ben összesen 144 000 hackeléssel kellett megküzdeniük, havonta. Ezeknek a döntő többsége állítólag az Amerikai Egyesült Államokból származott.

A kínai katonaság és a védelmi minisztérium honlapja tulajdonképpen már a létrejöttük óta komoly támadások alatt állnak, ráadásul az évek során ezeknek a száma fokozatosan emelkedett. Mindezt Geng Yansheng kormányzati szóvivő erősítette meg. 

A cyberfronton zajló hidegháborúban mindkét oldalon folynak a vádaskodások a biztonsági visszaélésekkel és támadásokkal kapcsolatban. Kína viszont most először beszélt és adott ki információkat arról, hogy ezek milyen mélységűek és gyakoriak. A kormány szerint a havonta 144 000-szer meghackelt weboldalak támadásainak 62,9 százalékáért Amerika volt a felelős. 

Eközben a Pacific, egy amerikai biztonsági vállalat kínai, katonai cybertámadásokról adott jelentést: az ázsiaiak tiltakoztak a kijelentések ellen, és azt állították, ők is hasonló hackelésektől szenvednek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.