Hirdetés
. Hirdetés

Komoly veszélyben a bluetooth-os eszközök

|

Nem kevesebb, mint 8 milliárd eszközt érinthet a Bluetooth sérülékenysége.

Hirdetés

Hirdetés

A BlueBorne nevű támadási módszerrel egy, az Armis Labs biztonsági cég által felfedezett sérülékenység kihasználásával teljes ellenőrzés szerezhető a Bluetooth kommunikációs technológiát használó windowsos, linuxos, macOS-es és mobil eszközök felett. Szakértők szerint a legjobb védekezés a támadás ellen a Bluetooth kikapcsolása, vagy az operációs rendszer frissítése. A probléma ugyanis már ismert egy ideje, és több operációs rendszerben időközben megszüntették a szóban forgó sérülékenységet. A Windows esetében például egy július 11-én kiadott javítófolt tömte be a biztonsági rést, és a Linuxhoz is kiadták már a szükséges javításokat.

Érintett még az iOS 9.3.5-ös vagy korábbi verzióját futtató összes iPhone, iPad és iPod. Az iOS 10-re továbbfejlesztett eszközöket már nem fenyegeti veszély. Azoknak adódhat problémájuk, akik nem telepítették a frissítéseket, vagy olyan régi eszközt használnak, amelyhez már nem adnak ki javítófoltokat a gyártók.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.