Hirdetés
. Hirdetés

Korlátozza a letöltéseket a Chrome

|

A böngésző nemsokára alapból blokkolni fogja a nem biztonságosnak tekintett letöltéseket.

Hirdetés

Hirdetés

A Google egy olyan új biztonsági szolgáltatást jelentett be a Chrome böngészőhöz, amely alapbeállításban is blokkolná a nem biztonságos letöltéseket.

A keresőóriás nem biztonságosnak tekint minden olyan letöltést, amely a HTTPS webhelyek helyett HTTP oldalakról történik. A nem biztonságosan letöltődő fájlok a Google szerint veszélyeztetik a felhasználó biztonságát és adatvédelmét, a keresőóriás ezért fokozatosan kiveszi a támogatásukat a Chrome-ból.

Az új funkciót lépcsőzetes terjesztéssel fogják kiadni.

A Chrome 81-től kezdve a böngésző egy sor fájltípusra figyelmeztetést ad ki a kevert tartalom letöltése esetében. A Chrome 82-ban a figyelmeztetések köre a végrehajtható fájlokkal bővül, a Chrome 83-tól kezdve pedig alapból blokkolva lesz a nem biztonságos letöltés.

Hasonló szolgáltatást építenek a Chrome mobilváltozatába is, vagyis az Android- és iOS-felhasználók védelme szintén erősödik.

Valószínű, hogy a lépést más Chromium alapú böngészők, köztük a Microsoft Edge is követni fogják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.