Hirdetés
. Hirdetés

Körmére néztek a Microsoftnak, milyen adatokat gyűjt

|

Egy német kormányhivatal vizsgálta meg a Windows 10 távadatszolgáltatási gyakorlatát.

Hirdetés

Hirdetés

Még mindig téma a Windows 10 telemetriai szolgáltatása, amelyről sokan gyanítják, hogy a Microsoft személyes érdekeit szolgálja.

A cég rendre cáfolja, hogy kémkedne a felhasználók után, ugyanakkor a kritikák hatására javított az adatgyűjtési folyamat átláthatóságán. Egyes jogvédők azonban továbbra is bizalmatlanok.

A német kormány információbiztonsági hivatala (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik, röviden BSI) most megvizsgálta a Microsoft adatgyűjtési irányelveit, és megállapította, hogy a Windows 10 Home-ban alig van különbség az alapszintű és a teljes adatgyűjtés között, holott az elnevezés ennek ellenkezőjét sugallja.

A BSI utána nézett azoknak az IP-címeknek is, amelyekre a Windows 10 azért kapcsolódik, hogy az OS-en futó eszközökről összegyűjtött adatokat továbbítsa.

Kiderült, hogy a szerverek az Egyesült Államokban, Írországban és Hollandiában találhatók. De a Microsoft esküszik rá, hogy az adatok titkosítva utaznak a szerverekre, ahol biztonságosan, személyes adatok nélkül tárolják, és kizárólag a Windows 10 továbbfejlesztésére használják őket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.