Hirdetés
. Hirdetés

Kötelezték az Apple-t, törjön fel egy iPhone-t

|

Az FBI nem tud hozzáférni a jelszóval védett titkosított tartalomhoz egy iPhone 5c-n.

Hirdetés

Egy kaliforniai szövetségi bíró kötelezte az Apple-t, hogy nyújtson segítséget az FBI-nak egy zárolt iPhone 5c-n tárolt információk kinyeréséhez. A mobilt Syed Rizwan Farook, a december 2-i San Bernando-i, 14 halálos áldozatot követelő támadást végrehajtó egyik terrorista használta. A döntés minden bizonnyal ösztönözni fogja a hatóságokat, hogy megkíséreljék elérni, a gyártók építsenek be hátsó ajtót, amely lehetővé teszi a bűnüldöző szervek számára a titkosított eszközök és kommunikáció nyomon követését.

Az Apple jelenleg egy másik hasonló ügyben is érintett: az amerikai Igazságügyi Minisztérium egy New York-i szövetségi bíróságon próbálja meg elérni, hogy a vállalat segítsen feltörni egy kábítószer kereskedő iPhone 5s okostelefonját.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.