Hirdetés
. Hirdetés

Különös dolgokat állapítottak meg az androidos mobilokról

|

A mobilgyártók az Android mobil operációs rendszer testre szabott változatát telepítik okostelefonjaikra, ami az F-Secure kutatói szerint még sebezhetőbbé teszi az eszközöket.

Hirdetés

Az F-Secure biztonsági cég kutatói három gyártó készülékét - Huawei Mate 9 Pro, Samsung Galaxy S9 és Xiaomi Mi 9 - vizsgálták meg, arra voltak kiváncsiak, hogy mennyire tér el egymástól a különböző műhelyekből származó mobilok esetében a sebezhetőségek és konfigurációs hibák kihasználásának módja.

Hirdetés

"Azt gondolnánk, hogy az ugyanahhoz a márkához tartozó eszközök úgyanúgy működnek a világ bármely részén, azonban a mobilgyártók által alkalmazott testreszabás jelentős mértékben csökkenti az okostelefonok biztonságát attól függően, hogy mely régióra optimalizálták azt eszközt, illetve hogy milyen országbeli SIM-kártyát használnak benne" - mondta James Loureiro, az F-Secure Consulting brit igazgatója.

"Találtunk olyan eszközöket, amelyekre több mint 100 alkalmazást telepített a gyártó, ami régiónként változó nagy támadási felülelet kínál a kiberbűnözők számára."

Mindhárom mobil esetében a kutatók képesek voltak feltörni a rendszert a régióspecifikus beállítások kihasználásával.

A kutatás felhívja az okostelefon-gyártók figyelmét arra. hogy mennyire problémás a testreszabott Android-változatok számának növekedése biztonsági szempontból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.