Hirdetés
. Hirdetés

Különösen veszélyes biztonsági rés az Androidban

|

Többek között a médiafeldolgozás során kihasználható kritikus sebezhetőséget foltozott a Google.

Hirdetés

A Google egy sor igen kritikus hibát javított a mobil operációs rendszerben, amelyek lehetővé teszik a mobil eszközök feletti ellenőrzés távolról vagy rosszindulatú appok segítségével történő átvételét. A legsúlyosabb sérülékenység a mediaserver Android komponensben található, amely az operációs rendszer alapvető fontosságú része, és amely a médiafájlok lejátszásért felelős. A hiba sikeres kihasználásakor a támadók tetszőleges kódot futtathatnak, és olyan kiemelt jogokhoz juthatnak a feltört eszközökön, amelyekre a külső appoknak nincs lehetőségük. Azért különösen veszélyes a sérülékenység, mert egy speciálisan átalakított médiafájllal vagy MMS üzenettel távolról is kihasználható.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.