Hirdetés
. Hirdetés

Láthatatlan ember lopja az Android mobilok adatait

|

Sürgősen telepítendő Flash frissítésnek álcázza magát egy, az androidos eszközöket fenyegető új vírus.

Hirdetés

Hirdetés

A SophosLabs arra figyelmezteti az androidos eszközöket használókat, hogy a magát sürgősen telepítendő Flash frissítésnek álcázó program az Invisible Man (Andr/Banker-GUA) nevű vírust tartalmazza, amely a még 2015-ben felfedezett Svpeng malware leszármazottja. Ha valaki telepíti a "frissítést", és engedélyt ad számára a kommunikációs szolgáltatások használatára, az Invisible Man (láthatatlan ember) alapértelmezésbeli SMS appként konfigurálja magát, átveszi az ellenőrzést a képernyő felett, és ellopja a más appokban (például a Google Play áruházban) a felhasználó által megadott hitelkártya adatokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.