Hirdetés
. Hirdetés

Legálisnak tűnő appokkal terjed az agresszív Android-vírus

|

Már több mint 20 országban fertőződtek meg Android felhasználók egy különösen agresszív rosszindulatú programmal.

Hirdetés

A FireEye kutatói által felfedezett Kemoge nevű vírust egy nem hivatalos alkalmazás-áruház kínálatában szereplő legálisnak tűnő appokban rejtették el. Íme, néhány app, amit érdemes elkerülni: Sex Cademy, Assistive Touch, Calculator, Kiss Browser, Smart Touch, Shareit, Privacy Lock, Easy Locker, 2048kg, Talking Tom 3, WiFi Enhancer és Light Browser. A nem hivatalos alkalmazás-áruházak használata komoly kockázattal jár, mivel a kiberbűnözők gyakran használják őket rosszindulatú programjaik terjesztésére.

 

 

A valószínűleg kínai fejlesztők által írt, vagy kínai hackerek által vezérelt adware család világszerte terjed, és komoly fenyegetést jelent. Nem csupán hirdetésekkel bombázza a megfertőzött eszközöket, hanem 8 root kihasználó kódot is tartalmaz, amelyek az Android-eszközök széles körét célozzák. Egy sikeres támadással teljesen átvehető az ellenőrzés az érintett eszköz felett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.