Hirdetés
. Hirdetés

Létezik még biztonságos SIM kártya?

|

Az amerikai és az angol titkosszolgálatok betörtek a SIM kártyagyártó Gemalto rendszerébe és megszerezték a titkosítási kulcsokat. Világszerte több száz mobilszolgáltató ügyfelei lehetnek érintettek.

Hirdetés

Egy 2010-ben Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentum szerint, a sikeres akció nyomán az amerikai NSA, és a brit GCHQ képessé vált a világ mobilos adat és hangforgalmának ellenőrzésére – állítja cikkében a The Intercept.

Hirdetés

A hollandiai Gemalto évente mintegy 2 milliárd SIM kártyát gyárt, amiket globálisan 450 mobilszolgáltató felé értékesít, melyek közt megtalálhatjuk az AT&T-t, a T-Mobile-t, a Verizont és a Sprintet is.

A titkosítási kulcsok birtokában az ügynökségek képesek ellenőrizni a mobilforgalmakat a szolgáltatók és a helyi kormányok engedélye nélkül – áll a The Intercept cikkében. A GCHQ a Gemalto több számítógépét is sikeresen megfertőzte, aminek következtében az egész hálózat nyitott könyvvé vált számukra. A Snowden által kiadott anyag szerint az ügynökségek úgy tüntették el a megfigyelés nyomait, hogy a szolgáltatók számlázó rendszerét manipulálva módosítottak az ügyfelek adatforgalmi költségein.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.