Hirdetés
. Hirdetés

Magyar kiberbiztonsági laborral bővült a TIC szektor vezető cégcsoportja

|

A külföldi közvetlen beruházást a magyar állam jóváhagyta, az új tulajdonos cégbírósághoz való bejelentése hivatalosan is megtörtént.

Hirdetés

A tesztelési, vizsgálói és tanúsítási (Test, Inspection and Certification, TIC) szolgáltatásokat nyújtó QIMA bejelentette, hogy felvásárolta a CCLab-ot, Magyarország egyetlen Common Criteria akkreditált tesztlaboratóriumát. A stratégiai partnerkapcsolat kihangsúlyozza a QIMA elkötelezettségét a globális ellátási láncok biztonságának és megbízhatóságának biztosításával, miközben bővíti a jelenlétét az egyre növekvő kiberbiztonsági iparágban.

A kiberbiztonságot ma már széles körben a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) kérdések egyik fő szempontjának tekintik, mivel a nemzetközi ellátási hálózatok egyre összetettebb kiberfenyegetésekkel és támadásokkal kell szembenézzenek. A QIMA CCLab cégcsoportba való integrálásával tovább erősíti átfogó globális ESG-megoldásait.

Hirdetés

"A CCLab képességeinek és tudásának bevonása óriási lehetőség a QIMA számára annak érdekében, hogy bővítsük jelenlétünket kiberbiztonsági szolgáltatások terén és megoldásokat fejlesszünk ki ügyfeleink termékeinek és végfelhasználóinak védelmére" - mondta Sebastien Breteau, a QIMA alapítója és vezérigazgatója.

"Ez az együttműködés nagyban illeszkedik küldetésünkhöz, melynek lényege ügyfeleink támogatása abban, hogy olyan termékeket készítsenek, amelyekben a fogyasztók megbízhatnak."

A két vállalat egyesített erői "egyablakos" megoldást kínálnak a fogyasztóelektronikai ipar számára, ahol a kibervédelmi szolgáltatások kiegészítik a QIMA már meglévő tesztelési, minőségellenőrzési, tanúsítási és CSR audit megoldásait.

"A QIMA és a CCLab vállalati kultúrája és értékei nagyon hasonlóak. A QIMA-hoz történő csatlakozás lehetővé teszi a CCLab számára, hogy bővítse a kereskedelmi és működési hatókörünket és felgyorsítsa a növekedésünket" - mondta Molnár Ferenc, a CCLab alapítója és vezérigazgatója.

Az akvizícióval a CCLab Kft. szakmai irányítása változatlan marad, a cég meglévő és jövőbeli potenciális ügyfeleinek kiszolgálása zavartalanul folytatódik. A befektetésnek és a labor szolgáltatásai iránti megnövekedett igénynek köszönhetően a csapat létszáma fokozatosan bővül, és a hatékonyságnövelés érdekében további digitális eszközök támogatják majd az értékelői tevékenységet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.