Hirdetés
. Hirdetés

Már a gyerekekről is adatokat gyűjt a Facebook

|

Több gyerekvédelmi szervezet nyújtott be panaszt a közösségi hálózat ellen a Messsenger Kids alkalmazás miatt.

Hirdetés

Hirdetés

A Campaign for a Commercial-Free Childhood (CCFC) és 17 másik szervezet nyújtott be panaszt a Facebook ellen az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságához, mert állításuk szerint a cég megsérti a gyerekek online adatvédelmi törvényét, a COPPÁ-t

A csoport azzal vádolja a Facebookot, hogy a gyerekeknek szánt Messenger app akkor is adatokat gyűjt a kicsikről, ha a szülők ehhez nem járultak hozzá. A cég ezenkívül nem látta el a csevegő appot a COPPA előírásainak megfelelő mechanizmussal, amely ellenőrizhető szülők hozzájárulást követel meg a 13 éven aluli gyerekek adatainak gyűjtéséhez és kezeléséhez.

A gyerekeknek szánt Messenger-változattal a Facebook a 6-12 évesek célozza meg, akiknek még nincs saját Facebook fiókjuk, és a szülőkét használják. Az app adatvédelmi mechanizmusa azonban a CCFC teszjei szerint könnyen kijátszható.

A CCFC szerint egyébként január 30-án már több, mint száz szakértő és jogász küldött levelet Mark Zuckerbergnek, arra kérve, hogy hagyjon fel a Messenger Kids fejlesztésével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.