Hirdetés
. Hirdetés

Még titkosabb lesz a Chrome inkognitómódja

|

A Google ravasz trükköt eszelt ki a kíváncsiskodó webhelyek kijátszására.

Hirdetés

Hirdetés

A Google Chrome inkognitómódja megnehezíti a hirdetők számára a nyomkövetést és a célzott hirdetések elhelyezését.

A funkció népszerűsége miatt azonban sok hirdető egyszerű technikát használ annak megállapítására, hogy a böngésző a webhely betöltésekor privát módba van-e kapcsolva: megnézi, hogy a FileSystem API engedélyezve van-e, vagy sem. Böngészés közben ugyanis a Chrome létrehoz egy FileSystem API-t az adatok eltárolására, de amikor bekapcsoljuk az inkognitómódot, ez automatikusan letiltja a funkciót, hogy megakadályozza a nyomkövetést.

Ezt azt jelenti, hogy a webhely a FileSystem API megléte, illetve hiánya alapján egyértelműen eldönheti, hogy a védelem be van-e kapcsolva.

A Google ezeket a webhelyeket a jövőben azzal cselezi ki, hogy egy virtuális fájlrendszert készít az inkognitómódban, vagyis a hirdetők ennek alapján már nem tudják megállapítani, milyen módban cserkésszük be őket.

Az új funkció a Chrome 74-ben érkezik meg, de itt várhatólag még nekünk kell engedélyeznünk, a Chrome 76-ban viszont már alapból engedélyezve lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.