Hirdetés
. Hirdetés

Megbízhatónak hitt webhelyek lopják az adatainkat!

|

A Princeton University kutatói négyszáz webhelyet találtak, ahol keylogger működött.

Hirdetés

Hirdetés

Több, mint négyszáz forgalmas webhelyről derült ki, hogy minden billentyűleütésünket rögzíti, és számos közülük még csak nem is tud róla!

Amikor billentyűzetfigyelő (keylogger) programokról hallunk, általában olyan szoftverre gondolunk, amit a tudtunkon kívül telepítették a gépünkre, hogy adatokat gyűjtsön és továbbítson bűnözőknek. Ez azonban már a múlt, a mai helyzet sokkal rosszabb. A programokat ugyanis webhelyekbe ágyazzák, és a látogató semmit se tehet ellenük. Legtöbbször nem is sejti, hogy rögzítik, amit beír - adott esetben még a jelszavait is!

Azt hihetnénk, hogy csak gyanús webhelyek élnek ezzel a praktikával, de a Princeton University kutatói által lebuktatott négyszáz site között olyan megbízható cégek oldalai is szerepeltek, mint a HP, az Xfinity, a Comcast, a Norton, a Lenovo, az Intel, a The Telegraph és az Opera.com.

A kutatás megjelenése után a webhelyek némelyike elismerte a script létezését, és közölte, hogy felhagy a használatával. Más cégek - és ez a legijesztőbb - még csak nem is tudtak arról, hogy ilyen szoftver telepítve van az oldalukon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.