Hirdetés
. Hirdetés

Megköveteli a Microsoft a COVID elleni védőoltás igazolását az irodáiba való belépéshez

|

A vállalat októberre tolta ki amerikai irodáinak újranyitásának időpontját.

Hirdetés

Az Apple és a Google után újabb technológiai vállalat jelentette be, hogy az Egyesült Államokban lévő irodáiban megköveteli alkalmazottaktól és bárkitől, aki a vállalat területére akar lépni, hogy rendelkezzen oltási igazolással. A Microsoft dolgozóinak így szeptembertől be kell mutatniuk az oltási igazolást.

Emellett szeptember 7-ről október 4-ére tette át amerikai irodáinak újranyitásának időpontját. A lépések a COVID-19 erősen fertőző delta-változatának globális elterjedése miatt történnek.

Hirdetés

"Ahogy a járvány kezdete óta tesszük, továbbra is szorosan nyomon követjük az új fejleményeket, és a helyzet alakulásának megfelelően kiigazítjuk a terveinket, a dolgozók egészségét és biztonságát tartva szem előtt" - mondta a Microsoft szóvivője a CNET-nek küldött nyilatkozatában. "Szeptembertől kezdve az oltás igazolását is megköveteljük minden alkalmazottunktól, beszállítótól és minden olyan vendégtől, aki belép a Microsoft amerikai épületeibe."

A vállalat lehetőséget biztosít arra, hogy alkalmazottain felmentést kapjanak. Az olyan egészségügyi állapot vagy más védett ok - például vallás - esetén, amely megakadályozza az oltás felvételét, valamint az immunhiányos emberek gondozói, illetve az oltáshoz túl fiatal gyermekek szülei januárig otthonról dolgozhatnak tovább.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.