Hirdetés
. Hirdetés

Meglepő hír: kevesebb adatot lopnak világszerte!

|

Egy friss jelentés szerint 2018. első háromnegyedében majdnem felére csökkent az adattámadásokban érintett rekordok száma.

Hirdetés

Hirdetés

Az idei év első kilenc hónapjában nagyjából 3,6 milliárd rekord biztonsága sérült abban a 3676 adattámadásban, amiről a Risk Based Security jelentése beszámol.

A jelentés szerint 2017. hasonló időszakához képest a bejelentett támadások száma nyolc százalékkal csökkent, és 49 százalékkal visszaesett az érintett adatrekordok száma. 

Az adatsértések zöméért - egészen pontosan 57,1 százalékáért - hekkerek voltak a felelősek, de kivették a részüket az adatlopásokból a csalók is.

A támadások fő célpontja az üzleti szektor volt: az összes támadás 38 százaléka vállalkozások ellen irányult. 8,2 százalék jutott a kormányzati szektorra, 7,8 az egészségügyi intézményekre, és 3,9 az oktatási szektorra.

Bár a jelentés szerint szűkül a rés a támadás felfedezése és a támadás tényének nyilvánosságra hozása között, összességében még mindig nincs komoly előrelépés ezen téren, és a támadást elszenvedett szervezetek 34,5 százaléka nem tudja, vagy nem akarja nyilvánosságra hozni, hogy a támadásban hány adatrekord biztonsága sérült.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.