Hirdetés
. Hirdetés

Mi lesz veled Android?

|

Újabb 300 rosszindulatú appot találtak a Play áruházban, amelyek szolgáltatásbénító támadásokat végrehajtó bothálózatba szervezik a megfertőzött androidos mobilokat.

Hirdetés

Hirdetés

Egyre sűrűbben kell rosszindulatú appokat eltávolítania az elvileg ellenőrzött alkalmazásokat kínáló Android áruházból a Google-nak. Most a Gizmodo értesülései szerint mintegy 300 olyan appot találtak a kínálatban, amely titokban ellenőrzése alá vonja a megfertőzött android okostelefonokat, és segítségükkel nagyszabású osztott szolgáltatásbénító (DDoS) támadásokat hajt végre. Az appokat készítőik csengőhangoknak és tárkezelőnek álcázták, azonban az Akamai szakemberei felfedezték, hogy tartalmazzák a WireX bothálózatot szervező vírust. A kutatók megállapították, hogy felfedezésük előtt az appok 100 országban közel 70 ezer androidos eszközt fertőztek meg.

Forrás: IDGNS, Silicon Angle, http://siliconangle.com

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.