Hirdetés
. Hirdetés

Minden iPhone feltörhető az új jailbreakkel

|

Alig pár nappal az iOS mobil operációs rendszer legújabb, 13.5-ös változatának megjelenése után már itt a feltörésére készült jailbreak az Unc0ver hackercsoporttól.

Hirdetés

A hírhedt Unc0ver hackercsoport által kiadott új iOS jailbreak eszközzel fel lehet törni az iPhone-ok túlnyomó többségét, köztük a legújabb modelleket is. A jailbreak működik az iOS 11 és újabb mobil operációs redszerekben, beleértve az alig pár napja megjelent iOS 13.5-ös szoftverváltozatot.

Hirdetés

Az Apple által kiadott statisztikai adatok szerint az iPhone-ok 94 százalékán az iOS 12 vagy az iOS 13 fut, ami azt jelenti, hogy a most megjelent jailbreak csomag szinte az összes forgalomban lévő almás mobilnál használható a feltörésre, melynek eredményeképpen lehetővé válik az almás cég szigorú biztonsági rendszerének megkerülése, és nem hivatalos forrásból származó appok telepítése, valamint az okostelefon nagyobb fokú testre szabása.

Az új jailbreak állítólag az operációs rendszer egy, az Unc0ver által felfedezett nulladik napi sérülékenységét használja ki, amelyről egyelőre nem tudunk többet. Az viszont biztos, hogy az Apple előbb-utóbb kijavítja majd a szóban forgó sebezhetőséget, és blokkolni fogja a jailbreaket, aztán folytatódik tovább a hackerekkel folytatott háborúja egy újabb ütközettel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.