Hirdetés
. Hirdetés

Minden szavazógép meghekkelhető!

|

Az idei DEF CON résztvevői húsz különböző szavazógépet törtek fel pillanatok alatt.

Hirdetés

A 25. DEF-CON sok tekintetben  hasonlított a korábbiakra: 25000 hacker, biztonsági szakember és újságíró jött össze egy Las Vegas-i hotelben egy forró hétvégére, hogy megbeszéljék a digitális életünket érintő legújabb kihívásokat.

Az idei rendezvény azonban valami új és ijesztő tapasztalattal is szolgált. A résztvevők ugyanis lehetőséget kaptak, hogy hekkelési képességeiket valódi szavazógépeken is kipróbálják.

A DEF CON első Voting Machine Hacking Village-et a finn programozó, Harri Hursti és a University of Pennsylvania professzora, Matt Blaze szervezte. Húsz szavazógépet gyűjtöttek össze egy szobába -- a legkülönbözőbb típusok szerepeltek köztük, de közös vonásuk volt, hogy valamennyit elterjedten használják az Egyesült Államok különböző államaiban a hivatalos választásokon --, és aztán rájuk szabadították a vállalkozó kedvű szakértőket.

Az eredmény még  szervezőket is megdöbbentette: három órán belül az összes gépet meghekkelték!

Husti és Blaze szerint az akció fontos tervezési hibákat tárt fel, és a sebezhetőségekről részletes jelentést adtak az illetékeseknek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.