Hirdetés
. Hirdetés

Mit gondol, kik a leggyorsabb hackerek?

|

Az oroszoknak átlagosan kevesebb, mint 20 perc kell egy szervezet meghackeléséhez.

Hirdetés

A 2019 Crowdstrike Global Threat Report jelentés szerint, ha egy szervezetet az oroszok vesznek tűz alá, kevesebb mint 20 percük van arra, hogy elhárítsák a támadást, és megóvják adataikat. A meghackelési idő alatt a Crowdstrike szakemberei azt értik, amennyi időre van szükségük a kiberbűnözőknek a laterális mozgások végrahajtására az áldozat informatikai infrastruktúrájában a kezdeti behatolást követően.

Hirdetés

Az oroszok közel nyolcszor gyorsabbak, mint a második helyezett észak-koreaiak, akik viszont kétszer hatékonyabbak a kínaiaknál.

A Crowdstrike toplistája:

- 18 perc 49 másodperc - oroszok
- 2 óra, 28 perc 14 másodperc - észak-koreaiak
- 4 óra 26 másodperc - kínaiak
- 5 óra 9 perc 4 másodperc - irániak

A CrowdStrike azt ajánjla a fejlett kibertámadásokat hatékonyan elhárítani kívánó szervezeteknek, hogy kíséreljék meg egy percen belül érzékelni a behatolásokat, 10 percen belül végrehajtani az incidens teljes körű vizsgálatát, és 60 percen belül eltávolítani a támadás nyomait a környezetből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.