Hirdetés
. Hirdetés

Nagyon fontos adatvédelmi beállítások a Windows 10-ben

|

Csökkentsük minimálisra az adatgyűjtést az operációs rendszerben.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft elismerten adatot gyűjt a Windows 10 operációs rendszer használati módjairól, magyarázata szerint azért, hogy tökéletesítse a felhasználói élményt, segítse a fejlesztők munkáját. Ha ez zavar minket, csökkentsük a minimálisra az adatgyűjtés mértékét.

Ehhez a Start menüben kattintsunk a Gépház ikonon, indítsuk el az Adatvédelem modult, menjünk a Diagnosztika és visszajelzés oldalra, és válasszuk a kevesebb adatgyűjtést ígérő Alap lehetőséget a Diagnosztikai adatok részben. Ekkor a Microsoft állítása szerint kizárólag az eszközről, annak beállításairól és képességeiről történik adatgyűjtés, valamint arról, hogy megfelelő-e a teljesítménye. Még ez is túl soknak tűnik, de mégis csak jobb, mint a másik (Teljes) lehetőség, ami szinte mindenről tájékoztatja a Microsoftot.

A szoftvergyártó ugyanitt lehetőséget biztosít a számítógépünkről összegyűjtött diagnosztikai adatok megtekintésére, sőt törlésére is.

Ezután menjünk a Tevékenységelőzmények oldalra, és szüntessük meg a Tevékenységelőzmények elküldése a Microsoftnak lehetőség - melynek puszta látványa is aggodalommal tölthet el minket - bejelölését. Azt is előírhatjuk a Tevékenységelőzmények tárolása ezen az eszközön lehetőség bejelölésének megszüntetésével, hogy egyáltalán ne mentse a rendszer a tevékenységelőzményeket, ekkor azonban nem tudjuk használni az idővonal szolgáltatást.

Végül menjünk a Tartózkodási hely oldalra, és kapcsoljuk ki a tartózkodási hely elérését a rendszer számára. Így egyes alkalmazásokat nem tudjuk majd használni, viszont a Microsoft sem fogja tudni, hogy hol vagyunk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.