Hirdetés
. Hirdetés

Nagyon lopják a mobiltelefonokat

|

Egyre több ember használ értékes okostelefont, ami miatt egyre gyakoribbak a készüléklopások és a visszaélések, különösen, mivel sokáig könnyen továbbértékesíthetők voltak a kétes eredetű készülékek.

Hirdetés

A Belügyminisztérium adatai szerint Magyarországon 2009-ről 2012-re 23%-kal nőtt a mobiltelefonokra irányuló lopások száma, így tavaly több mint 12 ezer mobiltelefont tulajdonítottak el.

 

A mobiltelefonok feketekereskedelme nemcsak a készüléklopások növekvő gyakorisága miatt virágzik. A telekommunikációs eszközökkel elkövetett visszaéléseket vizsgáló Communications Fraud Control Association 2011-es felmérése szerint a részletfizetéssel vásárolt telefonok törlesztés előtti továbbadása és az egyéb előfizetésekkel kapcsolatos visszaélések jelentik a második leggyakoribb típusú csalást a szektorban. A kutatásból kiderül, hogy nemzetközi szinten ez a típusú „másodlagos kereskedelem” közel négymilliárd dolláros üzlet.

Ügyfelei és ügyfeleinek értékes okostelefonjai védelmében a Telenor határozottan fellép a tisztázatlan eredetű készülékekkel kapcsolatban, hogy ezzel is visszaszorítsa a lopások és visszaélések számát. A társaság most már minden lopott és csalás útján szerzett készülék IMEI számát letiltatja, így az ilyen telefonokkal sem a Telenor, sem más hazai vagy külföldi mobilszolgáltató hálózatára nem lehet felcsatlakozni. A Telenor a határozott fellépéstől a készüléklopások és a készülékekkel kapcsolatos visszaélések radikális csökkenését várja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.