Hirdetés
. Hirdetés

Nem bír a titkosítással az FBI

|

Veszélyezteti a közbiztonságot a fejlett titkosítás, mivel emiatt nem férnek hozzá a hatóságok a terrorcselekményekhez használt eszközök tartalmához, mondta az FBI igazgatója.

Hirdetés

Hirdetés

Az FBI igazgatója, Christopher Wray tegnap az International Conference on Cyber Security konferencián arról számolt be, hogy az elmúlt pénzügyi évben a szervezet nem tudta feltörni 7775 eszköz titkosítását, így nem fért hozzá az azokon tárolt tartalmakhoz. Végeredményben a feltörni próbált összes eszköz több mint a felénél kudarcot vallottak a hatóság szakemberei. Wray szerint komoly veszélyt jelent a közbiztonságra, hogy ilyen sok esetben nem tudták felhasználni a nyomozásokhoz a lefoglalt eszközökön lévő titkosított információkat.

Az igazgató tájékoztatása szerint a szervezetet nem érdeklik az átlagemberek informatikai eszközei, olyan berendezések tartalmára kíváncsiak, amelyeket terrortámadások tervezéséhez vagy végrehajtásához használtak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.