Hirdetés
. Hirdetés

Nem fizet a PayPal egy tininek a biztonsági rés feltárásáért

|

Noha felfedezett és jelentett egy, a cég weboldalán található sérülékenységet, korára hivatkozva a PayPal mégsem fizet a 17 éves német fiúnak.

Hirdetés

Robert Kugler elmondta, miután értesítette a PayPalt a hibáról, a vállalat válaszlevelében közölte, mivel még nem töltötte be a tizennyolcat, nem jogosult részt venni a Bug Bounty Programban. Robert márciusban lesz 18 éves.

 

Érdekes módon a - eBay tulajdonában lévő - PayPal weboldalán közzétett feltételek között a „kor-kikötés” nem szerepel.

A legtöbb nagy cég, mint a Google vagy a Facebook fizetnek azért, ha valaki hibát fedez fel termékeikben, szolgáltatásaikban. A Facebook minimum 500 a Google 100-tól 20.000 dollárig fizet, ha valaki valós hibát jelent, függetlenül a hibavadász korától. A Microsoft ugyan nem fizet a hibák feltárásáért, de nyilvánosan elismeri azokat, akik sérülékenységeket fedeznek fel. Ezen a listán egyébként Kugler már szerepel.

A PayPal csak akkor hajlandó fizetni, ha a hiba feltárója rendelkezik felhasználói fiókkal. Kugler megkérte a vállalatot, hogy a jutalmat szüleinek utalják el. A fiú szeretné, ha a PayPal hivatalosan is elismerné és erről dokumentációt is küldene, amit a Robert csatolhatna az önéletrajzához. Választ még nem kapott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.