Hirdetés
. Hirdetés

Nemzetközi kiberbiztonsági versenyen végzett második helyen a PTE csapata

|

A verseny a kiberbiztonsági és hálózatos területen elismertnek számít.

Hirdetés

Csaknem félezer indulóból a második helyen végzett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karának csapata a Cisco CyberCUP nemzetközi kiberbiztonsági versenyen - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény szombaton az MTI-vel.

Közleményük szerint a Magyarországot egyedüli csapatként képviselő "PTEnigma" a 447 nevezett európai csapatból jutott a 16-os döntőbe, majd a pénteken online rendezett fináléban az olasz Bari Egyetem (Universitá Degli Studi Di Bari Aldo Moro) csapata mögött minimális különbséggel lemaradva végzett a második helyen.

Hirdetés

A kommünikében Gyurák Gábort, a csapatot felkészítő oktatót idézve kiemelték: a verseny a kiberbiztonsági és hálózatos területen elismertnek számít, amit az is mutat, hogy az előkelő helyezés után számos megkeresés érkezett a csapathoz együttműködési szándékkal.

A sikeres szereplés azt mutatja, hogy a karon folyó oktatás "színvonala nemcsak eléri a nemzetközi felsőoktatás elitjét, de számos tekintetben még meg is előzi azt" - idézték a közleményben a PTE Műszaki és Informatikai Karának dékánját.

A PTEnigma csapatának mind a négy tagja - Nagy Katinka, Mohammad Elayan, Oláh Levente és Tolnai Máté - a kar mérnök-informatikus hallgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.