Hirdetés
. Hirdetés

Netes csalókra figyelmeztet az FBI

|

A bűnözők hamis álláshirdetésekkel csalják lépre áldozataikat.

Hirdetés

Hirdetés

Az FBI riasztást adott ki egy világszerte terjedő újfajta csalástípus miatt. A bűnözők hamis álláshirdetesekkel tévesztenek meg embereket, és csalnak ki belőlük pénzt, illetve bizalmas infókat.

A szélhámosok első lépésben olyan webhelyeket hoznak létre, amelyek megtévesztésig hasonlítanak valóságos cégek helyeire. Majd álláshirdetéseket tesznek közzé, és az állásinterjún személyes információkat (TB szám, bankkártya adatok stb.) szednek ki a jelentkezőkből.

A bűnözők ezenkívül pénzt is kérnek adatellenőrzésre és képzésre, majd amikor az összeg beérkezett, köddé válnak.

Szélhámosságra utaló jel lehet, ha az állásinterjút olyan távkonferencia appon keresztül bonyolítják le, amelyhez nem telefonszám, hanem e-mail cím kapcsolódik. Ha bankkártya adatokat is kérnek tőlünk, illetve a cég eszközeinek megvásárlására szólítanak fel, ez szintén arra figyelmeztethet, hogy csalókkal van dolgunk.

A legbiztosabb módszer azonban az, ha a neten nézünk utána a cégnek, így könnyen lebuktathatjuk a hamis webhelyet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.