Hirdetés
. Hirdetés

Norvégia kitiltotta az Apple-t

|

Az Apple a levegőből szerette volna feltérképezni Oslót.

Hirdetés

Az Apple 3D-ben szerette volna feltérképezni a norvég fővárost, Oslót, azonban a helyi kormány biztonsági aggodalmakra hivatkozva elutasította az almás cég kérését, és megtiltotta a légifelvételek készítését. Bár az Apple annak rendje és módja szerint kért engedélyt a kormánytól az átrepüléshez és a fotózáshoz, azt elutasították. 

Hirdetés

A döntés oka, hogy a norvég hatóságok attól tartanak, hogy a térképezésbe bekerülnének a katonai létesítmények is. Az ügyben az Apple-t az amerikai nagykövet próbálta meg kisegíteni, de Oslo polgármestere is az almás cég mellé állt az ügyben. 

A norvég kormány a 2011-es terrortámadások miatt jelentősen szigorította a biztonsági intézkedéseit, akkor ugyanis nyolcan meghaltak és több mint kétszázan megsebesültek. A norvégok arra is felhívták a figyelmet, hogy Amerikában sem a washingtoni, sem a többi katonai támaszpont nem látszik a térképeken. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.