Hirdetés
. Hirdetés

Összehangolt akció a Yahoo ellen

|

A cég levelezőrendszere összehangolt hackertámadás áldozata lett.

Hirdetés

A Yahoo szerint a hackerek nem a vállalat adattárolóiból szerzett felhasználónevekkel és jelszavakkal próbáltak hozzáférni a postafiókokhoz, hanem egy másik, meg nem nevezett vállalat adatbázisából ellopott kódok segítségével.

Hirdetés

Összehangolt hackertámadás áldozata lett a Yahoo amerikai internetes szolgáltató; a vállalat arról értesítette csütörtökön levelezőprogramjának felhasználóit, hogy a számítógépes kalózok hozzáférhettek postafiókjaikhoz.

A vállalat nem pontosította, hogy hány postafiók jelszavát törték fel az illetéktelen behatolók de miután észlelték összehangolt hackertámadást, azonnali intézkedéseket tettek a felhasználói adatok védelmében.

A felhasználók gyakran ugyanazokat a jelszavakat használják több internetes szolgáltatáshoz, ezért a számítógépes kalózok ezt kihasználva egy jelszó eltulajdonításával megpróbálnak hozzáférni egyszerre több szolgáltatónál tárolt személyes információkhoz.

A Yahoo azt javasolta ügyfeleinek, hogy változtassák meg, tegyék nehezebben feltörhetővé a titkos jelszavakat, és kössék össze a fiókokhoz való hozzáférést saját mobiltelefonjaik számával, vagyis tegyék kétlépcsőssé az azonosítási eljárást.

A Yahoo közölte, hogy a bűnüldöző szervekkel együttműködve próbálja meghatározni az internetkalózok kilétét.

 

A Yahoo a világon a második legnagyobb, levelező programot működtető cég a Google után, millió felhasználó postafiókját kezeli világszerte.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.