Hirdetés
. Hirdetés

Özönlenek a mobilos kártevők

|

A mobilos malware-ök száma 614 százalékkal emelkedett tavaly.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a kártevőgyártók egyelőre megelőzik a mobilcégeket, ami a biztonság kérdését illeti. A Juniper Networks legújabb elemzése szerint a mobilos malware-ök száma 614 százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben, ami mostanra majd 300 000 veszélyes appot jelent. A növekedés mértéke korábban még csak 155 százalék volt. 

A jelentésben összesen 1,85 millió mobilos appot és sérülékenységet vizsgáltak, a fontosabb mobil operációs rendszereken. A támadók egyébként nem mennek minden platform után, inkább a legnépszerűbbet, az Androidot kínozzák. A Juniper szerint a mobilos malware-ök 92 százaléka támadja az Androidot. 

Újabb nehézséget okoz, hogy a felhasználók döntő többsége nem frissíti a készülékét, ezért még könnyebb betörni hozzájuk. Ebben a hónapban mindössze az androidos tábor 4 százaléka használja a legújabb rendszert, ezzel lemaradva a Google biztonsági frissítéseiről. 

A támadások jelentős része SMS-eken keresztül működő trójaiknak köszönhető, de 29 százalékban hamis telepítések és 19 százalékban trójai kémek is nehezítik a mindennapokat. 

A szakértők nem ajánlják a külső alkalmazásboltokat és a személyes információk hozzáférhetőségének az engedélyezését, ugyanakkor a rendszer frissítését mielőbbi feladatnak tartják. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.