Hirdetés
. Hirdetés

Pofonegyszerű trükkel vágják át a felhasználót ezek a mobilappok

|

A Google Play Áruház három megtévesztő fotóalkalmazása már több, mint 700000 telepítésnél jár.

Hirdetés

Hirdetés

A Google Play Áruházban három olyan alkalmazást találtak, amelyik kéretlen hirdetéseket jelenít meg, és ravasz technikával akadályozza meg, hogy a felhasználó eltávolítsa.

A Super Camera Lite, Excellent Camera és Ideal Camera: Full névre hallgató appok már több, mint 700000 telepítésnél járnak, állítja az ESET biztonsági cég.

Mindhárom app ugyanazt az egyszerű, de hatékony trükköt alkalmazza a felhasználók megtévesztésére.

Az Android eszközön a telepítés utáni első futtatáskor eltüntetik az eredeti főikonjukat, és helyette egy másikat hoznak létre, amely felkínálja a Remove lehetőséget. Ez azonban nem a teljes appot távolítja el, csupán az ikont törli, és a kéretlen hirdetések továbbra is megjelennek.

Valamennyi szoftver képszerkesztő vagy kamera alkalmazás, és valódi szolgáltatásokat is nyújt.

A szakértők tanácsa az, hogy az appokat vagy a Google Play Áruházon, vagy az Android appszekcióján keresztül töröljük, és ne használjuk azt az eltávolítási lehetőséget, ami a képernyős ikon tartós lenyomására jelenik meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.