Hirdetés
. Hirdetés

Riadó: a PC-k 80 százaléka régi, sebezhető Flash-t használ

|

Mindenképpen frissítsen a legújabb változatra, sok kellemetlenségtől kímélheti meg magát.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy nemrégiben intézkedések történtek a Google és a Mozilla (Firefox) részéről az Adobe-féle Flash-lejátszó használatának visszaszorítására, és egyre kevesebb weboldal alkalmazza a technológiát, az Adobe Flash továbbra is komoly veszélyt jelent az internetezőkre, mivel a Secunia adatai szerint a PC-k 80 százaléka a lejátszó elavult, sebezhető verzióját használja. A Flash már hosszú évek óta a hackerek kedvelt célpontja, bár az utóbbi öt évben a technológiát használó weboldalak aránya 30 százalékról 9,8 százalékra esett vissza a W3Techs adatai szerint. Az Apple 2007 óta nem támogatja az iPhone-okon a Flasht, a YouTube az év elején tette alapértelmezetté a HTML 5-öt a Flash helyett, és ősszel a Google is elkezdte blokkolni a Flash-hirdetéseket.

A folyamatos veszélyek miatt nagyon fontos a frissítés a Flash legújabb változatára. Korábbi cikkünkből (Így ellenőrizheti, a legújabb Flash verziót használja-e) megtudhatja a verziószám ellenőrzésének módját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.