Hirdetés
. Hirdetés

Senki se szórakozhat a Chrome böngészővel

|

A Google védettebbé teszi a szoftvert az erőszakos átirányításokkal szemben.

Hirdetés

Hirdetés

A Google a Chrome biztonsági funkcióinak továbbfejlesztését jelentette be. Az újdonságok a böngésző erőszakos átirányításával próbálkozó webhelyek ellen irányulnak, és az elkövetkező hónapokban érkeznek meg a felhasználókhoz.

A biztonsági frissítés három területet érint. A Chrome 64 először is blokkolni fogja a nem egyértelmű okból bekövetkező, klasszikus átirányításokat, és üzenetben tájékoztatja a dologról a felhasználót, aki aztán, ha kedve tartja, engedélyezheti az átirányítást.

A Google Chrome 65 második új biztonsági szolgáltatása azon webhelyek ellen véd, amelyek új lapon nyitnak meg hivatkozásokat, miközben az éppen aktív lapot másik oldalra irányítják át. A Chrome 65 ebben az esetben is üzenettel fordul a felhasználóhoz, aki engedélyezheti a hivatkozás által becélzott oldal megnyitását, anélkül azonban, hogy az aktív lap megváltozna.

Végül a Chrome blokkolni fogja azokat az átirányításokat, amelyeket lejátszás- vagy letöltésgombokkal, illetve más vezérlő ikonokkal álcázott hivatkozások okoznak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.