Hirdetés
. Hirdetés

Snowden-ügy: a java még csak most jön

|

Glenn Greenwald szerint még csak most jönnek az igazán szenzációs anyagok.

Hirdetés

"Olyan cikkeken dolgozunk, amelyek, úgy gondolom, a leghangzatosabbak, ha nem a legfontosabbak között lesznek az NSA-ről még nem közzétett írások közül".

Hirdetés

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtésével kapcsolatos legszenzációsabb leleplezések csak ezután következnek - közölte Glenn Greenwald, az NSA dokumentumait kiszivárogtató újságíró.

Greenwald a Democracy Now! észak-amerikai független tévéműsor szerdai adásában beszélt erről. "Olyan cikkeken dolgozunk, amelyek, úgy gondolom, a leghangzatosabbak, ha nem a legfontosabbak között lesznek az NSA-ről még nem közzétett írások közül" - mondta Greenwald.

Hasonló értelmű nyilatkozatot tett az újságíró egy nappal korábban Stephen Colbert népszerű amerikai televíziós humorista műsorában.

"Valóban hiszek abban, hogy a legjelentősebb anyag az, amelyen jelenleg dolgozunk, és amelynek a legnagyobb hatása lesz, meghatározza majd azt, hogy miként tekint majd a történelem az elmúlt tíz hónap történéseire. Reméljük, hogy 4-8 héten belül elkészülünk vele" - mondta az újságíró, utalva arra, hogy milyen vitákat gerjesztettek az elmúlt hónapokban az NSA volt informatikusa, Edward Snowden által kiszivárogtatott titkos dokumentumok.

Greenwald kifejtette, hogy a közzétételre váró anyagok részben arról szólnak majd, hogy az NSA ki után és milyen céllal kémkedett az Egyesült Államokban. Szerinte ezek azok az iratok, amelyek eldöntik, miként fogják megítélni a jövőben a Snowden-ügyet.

 

Edward Snowden 2013 közepén szivárogtatott ki szigorúan titkos dokumentumokat az NSA-től. Ezért hazájában, az Egyesült Államokban bíróság elé akarják állítani.

Azzal vádolják, hogy kémkedett, eltulajdonított kormányzati tulajdont és szándékosan közölt titkos hírszerzési információt jogosulatlan személlyel. Az informatikus augusztusban egy évre menedékjogot kapott Oroszországban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.