Hirdetés
. Hirdetés

Sok kockázat kevés audit

|

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2010 januárjában, immár hatodik alkalommal mérte fel a magyarországi ISO 27001 tanúsítások helyzetét.

Hirdetés

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület már hatodik alkalommal kérte meg a Magyarországon ISO 27001 - korábban BS7799 - tanúsítást végző szervezeteket, hogy nyilatkozzanak a sikeresen lezárt auditok számáról. A felmérés eredményéről Tarján Gábor, az Egyesület alelnöke a szervezet XXXIX. Információvédelem menedzselése címmel megrendezett szakmai fórumán számolt be.

Hirdetés

Tizenhárom magyar auditor cég - amelyek nagyjából lefedik a teljes magyar piacot - válaszaiból kiderült, hogy 138 sikeres auditon átesett magyarországi cég van, ami összességében egy szerény, 5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. 2009 januárjában ugyanis 131, ilyen módon tanúsított vállalat volt hazánkban. Fény derült arra is, hogy a tanúsítók közül a piacvezető az SGS Hungária Kft., amely 35 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak. A második helyen a CERTOP áll 14 százalékkal, míg a bronzérmes a DNV Magyarország Kft. lett 12 százalékkal.

A 2010-es tervekkel kapcsolatban nagy szórással és óvatos optimizmussal nyilatkoztak a megkérdezettek. Úgy becsülik, hogy 2010-ben meglódulhat a tanúsítások száma, mivel egyre több szervezet ismeri fel az információvédelmi menedzsment rendszerek bevezetésének a szükségszerűségét. A téma iránti növekvő érdeklődést az is mutatja, hogy az Egyesület folyamatosan növeli a tagjainak számát, és a rendezvényei iránt is fokozott érdeklődés mutatkozik.

A hír a Computerworld biztonság oldalán jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.