Hirdetés
. Hirdetés

Súlyos androidos biztonsági hibát ismert el a Google

|

Az eset két éve történt, a cég idáig hallgatott róla.

Hirdetés

Hirdetés

A Google néhány napja megerősítette, hogy kiberbűnözőknek sikerült előtelepíteniük egy hátsóajtót az Android keretrendszerére. 

Az eset maga két éve történt, és egyáltalán nem világos, hogy a cég miért várt idáig a közzétételével, illetve miért pont most törte meg a csendet. Valószínű, hogy előtte teljesen be akarta foltozni a rést, de erre viszont két év túl hosszú idő.

A történet egyébként három éve kezdődött, a kéretlen hirdetéseket megjelenítésére kitalált Triada appok feltűnésével. A Triada spammelő appokat telepített, és alkotók a hirdetésekből húztak hasznot. A Triada technikája rendkívül kifinomult volt, először rootoló trójaiként kezdte pályafutását, majd amikor a Google megerősítette a védelmét, fejlesztői keretrendszer-hátsóajtóvá alakították.

A tanúság igen lehangoló, hiszen mindebből az következik, hogy sem az Apple, sem a Google nem képes száz százalékig megvédeni operációs rendszerét. Az Apple ökoszisztámája miatt az iOS hajszállal biztonságosabb, de a különbség tényleg csak hajszálnyi!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.