Hirdetés
. Hirdetés

Számos európai államot ért az ellátási láncok elleni nagyszabású támadás

|

Az EU nagyszabású hackertámadást szimuláló, átfogó kibervédelmi gyakorlatot tart hat héten keresztül.

Hirdetés

Az Európai Unió nagyszabású kiberbiztonsági gyakorlatot kezdett a héten, amelynek célja, hogy felkészüljön egy olyan támadásra, amely a kontinens elosztóhálózatait érinti - jelentette a Bloomberg, megjegyezve, hogy a gyakorlatot több héten keresztül tartják. 

Az uniós tagok kiberbiztonsági gyakorlata hat héten át tart majd - áll a lap jelentésében, amely belső dokumentumokra és több "az ügyet ismerő személyre" hivatkozott. A gyakorlatot először Franciaország javasolta, amely az év elején vette át az EU Tanácsának elnökségét.

Hirdetés

A blokk számára "stressztesztnek" szánt szimulált betörés nagyrészt az európai ellátási láncokat célozza majd, és a résztvevők összehangolják a támadásokra adott diplomáciai és nyilvános válaszlépéseket, valamint a "más tagállamokban jelentkező társadalmi-gazdasági tovagyűrűző hatásokat". Az egyik dokumentum szerint a hackertámadásokat más múltbeli vagy a jövőben valószínűnek tartott kibertámadások alapján modellezik, hogy "a lehető legrealisztikusabbak" legyenek.

Bár az EU megjegyezte, hogy az egyes tagállamok számos eszközzel rendelkeznek a kibertámadások elleni küzdelemhez, figyelmeztetett, hogy jelenleg nincs "keret" egy nagyobb incidensre való közös reagáláshoz, és ezt a hiányosságot hivatott orvosolni a gyakorlat.

A szimuláció a jövő hónapban ér véget, amikor az EU külügyminiszterei legközelebb találkoznak, és a tavaly év végén Izrael és kilenc másik ország által végrehajtott hasonló hackertámadás-gyakorlatot követi, amelyet Tel-Aviv állítólag "háborús játéknak" nevezett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.