Hirdetés
. Hirdetés

5 szabály, hogy megóvd a személyes adataidat

|

A Kaspersky Lab szakértőinek egyszerű, de hatékony tippjei. Érdemes megfogadni őket!

Hirdetés

1. Ne használjunk nyilvános számítógépet. A nyilvános gépek mindig sebezhetőbbek, mert bárki hozzájuk férhet. Ha mégis elkerülhetetlen a használatuk, távozás előtt töröljük a böngészőben az előzményeket, és ürítsük ki a Lomtárat.

2. Telepítés előtt olvassuk el a hivatalos szöveget. Sok alkalmazás a jogi blablába ágyazva hozzáférési engedélyt kér a kapcsolatainkhoz, az e-mailjeinkhez, sőt, a fotóinkhoz is.

3. Mielőtt személyes adatainkat megadnunk, ellenőrizzük, hogy a hely biztonságos-e. Két dolgot keressünk: a webhely címe mellett egy kis lakat-ikont, illetve a cím elején a http: helyett a https: betűsort. Ha ezek egyikét sem látjuk, ne adjunk meg érzékeny adatokat.

4. Készítsünk másolatot a fontos fájlokról. A támadások és a hardverhibák veszélye minden elővigyázatosság ellenére fennáll. Ha a fontos adataink megmaradnak, a kár sokkal kisebb.

5. Telepítsünk internetes biztonsági szoftvert. Az adatvédelem ma már elképzelhetetlen enélkül. Megbízható terméket válasszunk, és ügyeljünk rá, hogy ha letöltünk vagy telepítünk valamit, feltétlenül be legyen kapcsolva.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.