Hirdetés
. Hirdetés

Szupertitkos funkcióval egészül ki a Skype

|

A végpontok közötti titkosítást a program új bétaváltozatában próbálja ki a Microsoft.

Hirdetés

Hirdetés

Tovább folytatódik a Skype átalakulása VoIP kliensből átfogó tudású csevegő programmá. A legújabb fejlemény az, hogy a Microsoft bejelentette: kísérleti jelleggel végpontok közötti (end-to-end, röviden e2e) titkosítással látta el a szoftvert.

Az új funkció neve Private Conversations, és a Skype 8.13.76.8 számú betekintő változatában próbálhatják ki az érdeklődők. Az üzenetek és fájlok e2e titkosításával járó magáncsevejeket olyan beszélgetőtársak kezdeményezhetik, akik mindkét oldalon ugyanezt a változatot futtatják. További megszorítás, hogy videó-, illetve hanghívások titkosítására nem képes a szoftver.

A Microsoft az Open Whisper Systems  Signal Protocolját használja a magánbeszélgetésekhez, és ezek tartalma automatikusan rejtve marad a csevegési listán és a felhasználóknak küldött értesítéseken.

A titkosított magánbeszélgetéseket egyszerre csak egyetlen eszközről folytathatjuk. A beszélgetést bármelyik eszközünkre átkapcsolhatjuk, de az üzenetek, amelyeket küldünk és fogadunk, mindig az aktuálisan használt eszközhöz kapcsolódnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.