Hirdetés
. Hirdetés

Teljesen átalakítják a Firefoxot

|

A Mozilla a Chrome tavaly bevezetett védelmi technikájának, a webhelyek elszigetelésének saját változatán dolgozik. Ehhez azonban gyökeres változtatásokra van szükség a népszerű böngészőben.

Hirdetés

Hirdetés

A Mozilla azt tervezi, hogy a Firefox védelmi képességeit annak a Site Isolation (webhely-elszigetelés) nevű technológiának a speciális változatával erősíti meg, amit a Google vezetett be tavaly a Chrome-ban.

A "Project Fission" névre hallgató fejlesztés célja, hogy a jelenleginél is jobban elválasszák egymástól a helyeket és összetevőiket, és a rosszindulatú helyek, illetve a támadó kódok elszigetelésével megakadályozzák a kritikus információk, például hitelesítő adatok és titkosító kódok kiszivárgását.

A technológiát a Google-hoz kötik, mert ő alkalmazta ezt a nevet a Chrome 2018-as új védelmi képességeire. A módszer lényege, hogy a böngésző minden domainhez, helyhez külön folyamatot rendel, és bizonyos esetekben még az egy helyen lévő komponenseket is külön folyamat keretében dolgozza fel.

A Firefoxnál a fejlettebb védelem mélyreható átalakításokat igényel a böngészőben. Egyelőre nem tudni, mikor végez a Mozilla a munkálatokkal, mivel ütemtervet nem hoztak nyilvánosságra, de február végén várhatólag betekintést nyerhetünk a fejlesztés állásába.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.