Hirdetés
. Hirdetés

Terheléses támadás alá került a vakcinaregisztrációt ellenőrző oldal

|

Sokat akadozott, az ügyben feljelentést tettek.

Hirdetés

Terheléses támadás érte az oltásregisztráció lakossági lekérdezését szolgáló honlapot, amelyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (Neak) üzemeltet - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta, hogy a csütörtök délelőtt indított vakcinareg.neak.gov.hu weboldalt több mint 600 ezer rosszindulatú kibertámadás érte már az első napon, a honlap elérése ezért akadozott bizonyos időszakokban. A támadás miatt a Neak feljelentést tesz a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

Hirdetés

Mint ismeretes, február utolsó előtti hetében ismételten összehangolt kibertámadás ért magyar kormányzati oldalakat. Az akkori támadás az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldalt, a koronavírusról szóló tájékoztató oldalt, valamint a kormany.hu portált is érintette.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (Neak) által nemrég nyitott internetes felületen bárki ellenőrizheti, milyen státuszban van regisztrációja a koronavírus elleni védőoltásra. A regisztráció lekérdezése a vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon érhető el.

Azok, akik már regisztráltak, de még nem kapták meg az oltást, lekérdezhetik a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációjuk vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papíralapú jelentkezésük feldolgozásának státuszát. A regisztráltnak ehhez elég megadnia a taj-számát és a születési dátumát, amelynek elküldése után a képernyőn "igen" vagy "nem" üzenetet fog látni.

Ha valaki "igen" választ kap, az azt jelenti, hogy regisztrációja az oltásra érvényes és szerepel a Neak nyilvántartásában, tehát nyilvántartják oltandóként.

Aki "nem" választ kap, annak regisztrációja még nem érkezett meg a Neakhoz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Az érintett ez esetben sem késett le a regisztrációról, megismételheti a pontos adatok megadásával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.