Hirdetés
. Hirdetés

Terroristák feketelistáját szerezte meg egy hacker

|

A lista 2,2 millió, kiemelt kockázatot jelentő személy adatait tartalmazza.

Hirdetés

A World-Check nevű adatbázist egy személyazonosságát titokban tartó "fehér kalapos", vagyis etikus hacker szerezte meg, és adta tovább Chris Vickery biztonsági szakembernek. Vickery most egy Reddit-posztban osztja meg dilemmáját, hogy nyilvánosságra hozza-e az információkat, vagy inkább tartsa titokban.

Az adatbázist a Thomson Reuters állította össze (ez ugyanaz a cég, amelyik a Reuters hírügynökség mögött is áll), és idáig csak legnagyobb bankok, kormányhivatalok és titkosszolgálatok kapták meg betekintésre. Több, mint 2,2 millió olyan személy szerepel benne, akit különböző szervezetek "kiemelten kockázatosnak" tekintenek: potenciális terroristák és támogatóik, illetve olyanok, akik pénzmosással, korrupcióval és a szervezett bűnözéssel hozhatók kapcsolatba. A Vickeryhez került anyag a 2014-es verzió.

A feketelistára persze sokan kíváncsiak, de Vickery attól fél, hogy ártatlanok is szerepelhetnek rajta, akiket nem szeretne nyilvánosan megbélyegezni, az igazi rossz fiúknak pedig nem szívesen adna tippeket, hogy ki az, akit a hatóságok figyelnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.